Margot Klaren

Margot Klaren

Over mij

Mijn eerste foto’s maakte ik zo’n 45 jaar geleden met het fototoestel van mijn vader. Met het toestel ging ik vervolgens naar de plaatselijke fotograaf, die het fotorolletje met 12 foto’s erop (meer werd erg duur!) uit de camera haalde en verving door een nieuw.

De jaren daarna bleef ik fotograferen, eerst analoog en vervolgens met een digitale compactcamera. Omdat ik voor de schoolkrant van de basisschool van mijn kinderen veel fotografeerde, werd mij gevraagd om het afscheid van de directeur vast te leggen. Dat werd een omslagpunt voor mij. Ik vond het zo leuk om te doen, dat ik besloot dat het tijd werd om serieus aan de slag te gaan met een spiegelreflexcamera. In het najaar van 2010 begon ik met een cursus fotografie bij de Wiele in Geldrop.

Op deze website is een deel van mijn werk te zien. Ik heb een brede belangstelling, dus ook de onderwerpen van mijn foto’s variëren: van natuur tot stad, van urbex tot portret, van panorama tot macro. Daarnaast fotografeer ik nog voor een aantal groepen en verenigingen in Geldrop.

In 2016 ben ik een project begonnen waarbij ik elke week ergens in Geldrop een foto maak die duidelijk in Geldrop is genomen en waarbij het leven van alledag naar voren komt. In het najaar van 2017 verscheen daarvan een fotoboek getiteld "Geldrop 52 Weken".

Via de webshop http://margotklaren.werkaandemuur.nl zijn enkele foto's van mij te koop. In de loop der tijd zal ik die collectie verder aanvullen.

Hopelijk geniet u net zo van het kijken naar de foto’s als ik deed tijdens het maken ervan!
En mocht u een fotograaf nodig hebben: benader mij dan gerust.

Margot Klaren